niedziela, 1 maja 2016

batony amarantusowo-owsiane :)

dziś kolejne batoniki owsiane, tym razem "białe" :) 
wypatrzone tutaj :)
jeśli wolicie czekoladowe to klik tutaj :) 
Składniki: 
1 szklanka masła orzechowego 
½ szklanki miodu lub syropu z agawy lub syropu klonowego
2 szklanki płatków owsianych górskich
1 szklanka amarantusa
 szczypta soli

 Foremkę o wymiarach 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia
w małym rondelku na małym ogniu rozpuścić masło orzechowe + miód  + szczyptę soli. Wymieszać.
Następnie do  masy + płatki owsiane i amarantus
Całość wymieszać lekko zagniatając
(Jeżeli masa jest za sypka dodać łyżkę miodu lub mleka, jeżeli za mokra- łyżkę płatków owsianych ) 

 Masę przełożyć do przygotowanej foremki mocno ją dociskając
 (przykryć folią spożywczą i docisnąć by była całkowicie posklejana ) 
 Włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Wyjąć pokroić w dowolne kształty.
Batoniki przechowywać w lodówce.

S M A C Z N E G O !!!!! 






 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za słów kilka pozostawionych poniżej:) / Gracias por tu comentario :) / Thanks for some words :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...