niedziela, 25 września 2011

Sernik, który zawsze się uda !!!

Rozgrzać piekarnik do 200 st C, wysmarować blaszkę masłem i posypać bułką tartą.

Wziąć 6 jajek.
Oddzielić żółtka od białek - ubić pianę z białek ze szczyptą soli.

W osobnej misce: ucieramy mikserem:
1 kostka masła + 30 dag cukru + 1 cukier waniliowy - na gładką masę
+ 6 żółtek -znów utrzeć
+ 2 budynie waniliowe, 2 łyżki stołowe bułki tartej i skórkę z 1 cytryny - ucierać dalej
+ 1 kg twarogu zmielonego 3krotnie ( ja kupuję w LIDLU)
+ ubite białka-  zamieszać delikatnie, już ręcznie
+ żurawinę dobrze wysuszoną - jeszcze raz zamieszać ręcznie

PRZELAĆ DO BLASZKI
Piec 40 min w 200st.C następnie zminiejszyć temp. do 180st.C i piec jeszcze 20 min
Uchylić piekarnik i poczekać aż wystygnie ( zapobiega nagłemu zapadnięciu ciasta)

Miłego pieczenia i SMACZNEGO !!!

2 komentarze:

  1. Mniami!!! Ech, co ja bym dala za kawaleczek tego serniczka :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też dużo bym dał za ten kawałek serniczka. Czuję jak to pachnie!!!! Pewnie smakuje tak samo. Ech życie internetowe.:)))))

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za słów kilka pozostawionych poniżej:) / Gracias por tu comentario :) / Thanks for some words :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...