niedziela, 31 stycznia 2016

Brownie bez glutenu:)

Dziś brownie o ciekawych składnikach...
co prawda, nie smakuje jak to klik :) 
ale jest bez glutenu , dla tych którzy muszą go unikać, 
ja na szczęście do nich nie należę - uffffffff  :)!!

SKŁADNIKI :
4 jajka 
200 g cukru brązowego ( lub ok 150 g białego )
 3 dojrzałe banany
300 g czekolady gorzkiej
garść daktyli =1- szt
150 g masła
pół łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
150 g mąki jaglanej 
oraz
ok.100 g lub więcej :) orzechów włoskich



Jajka ubić z cukrem, do momentu aż masa zmieni kolor na jaśniejszy.
Następnie rozpuścić czekoladę z masłem w kąpieli wodnej, wymieszać delikatnie z jajami i cukrem, które ubiliśmy. Daktyle pokroić na małe kawałki, banany rozdrobnić widelcem.
Wymieszać wszystkie składniki mikserem, na koniec delikatnie, mieszając dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. 
Ciasto wlać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec około 40 minut w 180 stopniach. 




1 komentarz:

Dziękuję za słów kilka pozostawionych poniżej:) / Gracias por tu comentario :) / Thanks for some words :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...