Dziś brownie o ciekawych składnikach...
co prawda, nie smakuje jak to klik :)
ale jest bez glutenu , dla tych którzy muszą go unikać,
ja na szczęście do nich nie należę - uffffffff :)!!
SKŁADNIKI :
4
jajka
200 g cukru brązowego ( lub ok 150 g białego )
200 g cukru brązowego ( lub ok 150 g białego )
3
dojrzałe banany
300
g czekolady gorzkiej
garść
daktyli =1- szt
150
g masła
pół łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
pół łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
150
g mąki jaglanej
oraz
ok.100 g lub więcej :) orzechów włoskich
oraz
ok.100 g lub więcej :) orzechów włoskich
Jajka ubić z
cukrem, do momentu aż masa zmieni kolor na jaśniejszy.
Następnie
rozpuścić czekoladę z masłem w kąpieli wodnej, wymieszać delikatnie z jajami i
cukrem, które ubiliśmy. Daktyle pokroić na małe kawałki, banany rozdrobnić widelcem.
Wymieszać wszystkie składniki mikserem, na koniec
delikatnie, mieszając dodać przesianą mąkę i proszek do
pieczenia.
Ciasto wlać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec
około 40 minut w 180 stopniach.
Wygląda pysznie!
OdpowiedzUsuń