dziś kolejne batoniki owsiane, tym razem "białe" :)
Składniki:
1 szklanka masła orzechowego
½ szklanki miodu lub syropu z agawy lub syropu klonowego
2 szklanki płatków owsianych górskich
1 szklanka amarantusa
szczypta soli
Foremkę
o wymiarach 20 x 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia
w małym rondelku na małym ogniu rozpuścić masło
orzechowe + miód + szczyptę soli. Wymieszać.
Następnie do
masy + płatki owsiane i amarantus
Całość wymieszać
lekko zagniatając
(Jeżeli masa jest za sypka dodać
łyżkę miodu lub mleka, jeżeli za mokra- łyżkę płatków owsianych )
Masę
przełożyć do przygotowanej foremki mocno ją dociskając
(przykryć folią spożywczą i docisnąć by była całkowicie posklejana )
(przykryć folią spożywczą i docisnąć by była całkowicie posklejana )
Włożyć
do lodówki na co najmniej 30 minut. Wyjąć pokroić w dowolne kształty.
Batoniki przechowywać w lodówce.
S M A C Z N E G O !!!!!
S M A C Z N E G O !!!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za słów kilka pozostawionych poniżej:) / Gracias por tu comentario :) / Thanks for some words :)