niedziela, 25 września 2016

ciasteczka z czerwonej fasoli z odrobiną czekolady :)

dziś fasolowe ciacha z dodatkiem czekolady 
przepis stąd

SKŁADNIKI :

1 kopiasta szklanka ugotowanej czerwonej fasoli (można użyć z puszki)
3 łyżki syropu z agawy
2 łyżki oleju roślinnego (użyłem rzepakowego)
2 łyżki mleka roślinnego
2 łyżki kakao
½ – 1 łyżeczka proszku do pieczenia ( może być bezglutenowy)
1 łyżka mielonego siemienia lnianego
szczypta soli

⅓ tabliczki czekolady jako dodatek do ciastek


Wszystkie składniki oprócz czekolady przełożyć do naczynia ( np. blendera/ termomixa) i zmiksować na gładką masę (ew. grudki mogą pozostać dla ciekawszej konsystencji ciastek. 
Odstawić masę na 10 minut, aż siemię wchłonie nadmiar wody.
Uwaga w razie potrzeby MOŻNA dosłodzić.

Czekoladę posiekać na drobną kostkę, dodać do masy ciasteczkowej.

Nakładać ciastka łyżką i spłaszczyć ręką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec w 180st C. 20 min.

SMACZNEGO !!! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za słów kilka pozostawionych poniżej:) / Gracias por tu comentario :) / Thanks for some words :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...