dziś fasolowe ciacha z dodatkiem czekolady
przepis stąd
SKŁADNIKI :
1 kopiasta
szklanka ugotowanej czerwonej fasoli (można użyć z puszki)
3 łyżki syropu z agawy
2 łyżki oleju roślinnego (użyłem rzepakowego)
2 łyżki mleka roślinnego
2 łyżki kakao
½ – 1 łyżeczka proszku do pieczenia ( może być bezglutenowy)
1 łyżka mielonego siemienia lnianego
szczypta soli
3 łyżki syropu z agawy
2 łyżki oleju roślinnego (użyłem rzepakowego)
2 łyżki mleka roślinnego
2 łyżki kakao
½ – 1 łyżeczka proszku do pieczenia ( może być bezglutenowy)
1 łyżka mielonego siemienia lnianego
szczypta soli
⅓ tabliczki
czekolady jako dodatek do ciastek
Wszystkie składniki oprócz czekolady przełożyć do naczynia (
np. blendera/ termomixa) i zmiksować na gładką masę (ew. grudki mogą
pozostać dla ciekawszej konsystencji ciastek.
Odstawić masę na 10 minut,
aż siemię wchłonie nadmiar wody.
Uwaga w
razie potrzeby MOŻNA dosłodzić.
Czekoladę posiekać na drobną kostkę, dodać do masy
ciasteczkowej.
Nakładać ciastka łyżką i spłaszczyć ręką na blachę wyłożoną
papierem do pieczenia.
Piec w 180st C. 20 min.SMACZNEGO !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za słów kilka pozostawionych poniżej:) / Gracias por tu comentario :) / Thanks for some words :)