Składniki
100 g kaszy jaglanej
1 łyżka oleju kokosowego
5 łyżek ksylitolu lub czegoś do osłody
5 łyżek płatków jaglanych ( jeśli pominiecie będą mniej chrupały )
2 łyżki mąki kokosowej
1 łyżka oleju kokosowego
5 łyżek ksylitolu lub czegoś do osłody
5 łyżek płatków jaglanych ( jeśli pominiecie będą mniej chrupały )
2 łyżki mąki kokosowej
oraz
jako wypełnienie migdały obrane ze skórki ( ok 25 szt)
jako wypełnienie migdały obrane ze skórki ( ok 25 szt)
i wiórki kokosowe ( ok 3-4 łyżki ) do obtaczania u mnie
( mąka kokosowa do obtoczenia
kuleczek - u źródła przepisu )
Kaszę jaglaną ugotować do miękkości ( ok 10-15 min). Ostudzić.
Następnie zmiksować na gładko z olejem kokosowym, ksylitolem lub cukrem i płatkami jaglanymi. Dodać mąkę kokosową i dokładnie wymieszać. Masę wstawić do lodówki na 1-2 godziny.
Ze schłodzonej masy formować dłońmi kuleczki wielkości orzecha włoskiego, do środka skryć :) migdała obranego ze skórki a na koniec uformowaną kuleczkę obtaczać w wiórkach kokosowych.
Schłodzić i trzymać w lodówce.
Następnie zmiksować na gładko z olejem kokosowym, ksylitolem lub cukrem i płatkami jaglanymi. Dodać mąkę kokosową i dokładnie wymieszać. Masę wstawić do lodówki na 1-2 godziny.
Ze schłodzonej masy formować dłońmi kuleczki wielkości orzecha włoskiego, do środka skryć :) migdała obranego ze skórki a na koniec uformowaną kuleczkę obtaczać w wiórkach kokosowych.
Schłodzić i trzymać w lodówce.
S M A C Z N E G O !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za słów kilka pozostawionych poniżej:) / Gracias por tu comentario :) / Thanks for some words :)