niedziela, 23 kwietnia 2017

rafaello z kaszy jaglanej :)

Ten pyszny przepis wzbogacony przeze mnie migdałem w środek rafaello oraz małej korekcie składnika do obtaczania kuleczki - pochodzi  stąd


Składniki
100 g kaszy jaglanej
1 łyżka oleju kokosowego
5 łyżek ksylitolu lub czegoś do osłody
5 łyżek płatków jaglanych ( jeśli pominiecie będą mniej chrupały )
2 łyżki mąki kokosowej
oraz 
 jako wypełnienie migdały obrane ze skórki ( ok 25 szt)
wiórki kokosowe ( ok 3-4 łyżki ) do obtaczania  u mnie 
 ( mąka kokosowa do obtoczenia kuleczek - u źródła przepisu )
 
Kaszę jaglaną ugotować do miękkości ( ok 10-15 min). Ostudzić. 
Następnie zmiksować na gładko z olejem kokosowym,  ksylitolem lub cukrem i płatkami jaglanymi. Dodać mąkę kokosową i dokładnie wymieszać. Masę wstawić do lodówki na 1-2 godziny.

Ze schłodzonej masy formować dłońmi kuleczki wielkości orzecha włoskiego, do środka skryć :) migdała obranego ze skórki a na koniec uformowaną kuleczkę obtaczać w wiórkach kokosowych.

Schłodzić i trzymać w lodówce.
 S M A C Z N E G O !!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za słów kilka pozostawionych poniżej:) / Gracias por tu comentario :) / Thanks for some words :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...