oto kolejne szybkie danie:)
przygotowujemy :ciasto francuskie i ser starty na tarce - ja użyłam gotowca, ale to z potrzeby szybkości wykonania:)
teraz kroimy w kostkę :
boczek -20-30 dag
cebulę - 2 średnie szt
marchewkę- 3-4 szt
pieczarki - 0,5 kg
oraz w pół-krążki :
cukinię - 2 średnie szt
smażymy w/w składniki na oleju, w dowolnej kolejności :) moja kolejność to taka, w jakiej wymieniłam wyżej potrzebne warzywa
układamy na talerzu do wystygnięcia
na blaszce wykładamy ciasto francuskie, nakłuwamy widelcem, na jego połowie układamy podsmażone i i chwilę ostudzone warzywka z boczkiem, posypujemy serem
Kroimy na 2 lub 4 w zależności od apetytu:)) i osób uczestniczących w uczcie kulinarnej :)
SMACZNEGO !!!!!
boczek zamieniam na jakieś warzywko i wcinam!
OdpowiedzUsuńoczywiście to jest wersja dla mięsożerców, można wykluczyć ten boczuś :)))
Usuńja zostawię z mięskiem :-) my wprawdzie po sytym niedzielnym obiadku ale wygląda bardzo apetycznie!
OdpowiedzUsuńmasz jakieś dobre wypróbowane ciasto francuskie w Polsce?? Używasz mrożonego? czy zwykłego? - dobrze wiedzieć.
Za póżno ostatnią cukinię skroiłam do szpageti ( z własnego mini ogródka)
OdpowiedzUsuńtrzeba będzie kupić.....
Z potrzeby odrobinę zmodyfikowałam- robi się szybko, smakuje wyśmienicie!
OdpowiedzUsuń