i... dzięki której posiadam tę cudowną pieczątkę:) !!! hurra!!!
Monika, sprawiłaś mi nieopisaną radość tym prezentem:)
DZIĘKUJĘ !
A OTO MOJE CIACHA:)Z TWOJEGO PRZEPISU ...
Do rondla wrzucić:
- 200g cukru,
- 200g masła ( Monika używa solonego masła )
- 125 ml wody
- 2g soli.
Podgrzać na lekkim ogniu.
Kiedy masło się roztopi, odstawić na ok 20 minut aby ostygło. Mieszać od czasu do czasu.
W międzyczasie, w misce, połączyć 500g mąki z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia.
Kiedy masło i reszta składników będzie schłodzona,
przelać wszystko do miski z mąką. Wymieszać drewnianą łyżką.
W międzyczasie, w misce, połączyć 500g mąki z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia.
Kiedy masło i reszta składników będzie schłodzona,
przelać wszystko do miski z mąką. Wymieszać drewnianą łyżką.
Masa powinna być jednolita ale nie zbita. Jest dosyć leista.
Owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 3,5 godziny
(ja, podobnie jak Monika, trzymałam całą noc). Schłodzone ciasto będzie twarde i zwarte.
Wysypać mąkę na stolnicę i rozwałkować kawałki ciasta na grubość 3-5mm.
Wyciąć ciastka foremką. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
PIEC 12 minut. w 180 st.
Owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 3,5 godziny
(ja, podobnie jak Monika, trzymałam całą noc). Schłodzone ciasto będzie twarde i zwarte.
Wysypać mąkę na stolnicę i rozwałkować kawałki ciasta na grubość 3-5mm.
Wyciąć ciastka foremką. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
PIEC 12 minut. w 180 st.
SMACZNEGO !!!!
... i nie bójcie się piec:)
zanim posiadałam ową pieczątkę, robiłam z tego przepisu TAKIE ciacha :)
... i nie bójcie się piec:)
zanim posiadałam ową pieczątkę, robiłam z tego przepisu TAKIE ciacha :)
Jakie piekne ciasta!Napewno tak samo pieknie smakuja :)
OdpowiedzUsuńA pieczatki Ci zazdroszcze ! :D
Pozdrawiam:*
idealne!
OdpowiedzUsuńpowiem Wam dodatkowo, że są idealnie chrupiące ...
OdpowiedzUsuń