niedziela, 14 września 2014

Gruszki zapiekane :)

Co zrobić z GRUSZKAMI ?
zapiec w naczyniu żaroodpornym !!!
ALE !!!
uprzednio : 
-obierając - wydrążając- skrapiając cytryną 

oraz faszerując je: 
- przyrumienionym boczkiem pokrojonym w paseczki 
- pokrojonym w kostkę serem pleśniowym blue 
- żurawiną lub rodzynkami ( też można pokroić na drobno)
- pokrojonymi orzechami włoskimi

aż w końcu :
skrapiając octem balsamicznym
i :
PIEC 15 min w 180 st w nagrzanym piekarniku 
w naczyniu żaroodpornym bez przykrycia 
a
PODAWAĆ Z BIAŁYM WINEM 
JAKO PRZYSTAWKA :)

przepis stąd

S M A C Z N E G O  !!!

2 komentarze:

Dziękuję za słów kilka pozostawionych poniżej:) / Gracias por tu comentario :) / Thanks for some words :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...