super zdrowe bez chemii - tortilla chips, cóż trzeba więcej ? jedynie guacuamole !!!
idealnie połączenie ...
przepis zaczerpnięty stąd , po kilku pieczeniach - zwiekszyłam ilość soli
składniki :
170 g mąki pszennej
170 g mąki kukurydzianej
50 g masła
1 łyżka stołowa soli
200 ml wrzącej wody
170 g mąki kukurydzianej
50 g masła
1 łyżka stołowa soli
200 ml wrzącej wody
Gdy ciasto nieco przestygnie, zacząć wyrabiać je ręcznie, aż będzie elastyczne.
Rozwałkowywać cienko, pokroić w trójkąty i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 st.C ok. 10-12 minut (czas pieczenia zależy od piekarnika).
S M A C Z N E G O !!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za słów kilka pozostawionych poniżej:) / Gracias por tu comentario :) / Thanks for some words :)