niedziela, 5 maja 2013

Batoniki amarantusowe :) *

Dziś coś zdrowego i ciekawego w smaku :) 
AMARANTUS - bogaty w białko wykorzystany w słodkości :)






składniki :
40 g mąki pełnoziarnistej (  ja użyłam pszenną)
1/3 łyżeczki sody
65 g poppingu z amarantusa 
40 g roztopionego masła
1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
50 g  cukru
1 duże białko
oraz :
25 g suszonych wiśni ( ja użyłam żurawinę )
25 g suszonych śliwek
25 g orzechów laskowych
 25 g słonecznika
25 g płatków owsianych górskich
szczypta soli morskiej

Wszystkie składniki mieszamy w misce.
Przesypujemy je do keksówki (20x12) wyłożonej papierem do pieczenia. 
Mocno ugniatamy, wyrównując powierzchnię.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni, przez około 25 minut - na złoty kolor.
Odstawiamy do przestudzenia, po czym kroimy na kawałki. 

* przepis pochodzi stąd  
S M A C Z N E G O !!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za słów kilka pozostawionych poniżej:) / Gracias por tu comentario :) / Thanks for some words :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...