niedziela, 19 maja 2013

Ciasteczka migdałowe:)


Kolejny niedzielny przepis dla Was:) 



SKŁADNIKI:

Spód:
    200g miękkiego masła
    120g cukru
    1 żółtko
    300g mąki pszennej

Wierzch:
    60g masła
    100g cukru
    1 łyżka miodu
    100g migdałów w płatkach

Wszystkie składniki ciasta zagnieść.
Formę, tą piekarnikową,  wyłożyć papierem do pieczenia i "roklepać"palcami lub rozwałkować na niej gotowe ciasto.

Masło, cukier, miód zagotować w garneczku, gotować około 5 minut, aż zacznie się
karmelizować (zacznie nabierać lekko brązowawy kolor). Kiedy masa cukrowa będzie się karmelizować dodać migdały, wymieszać i nałożyć na ciasto.
Wygładzić nożem i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec w  180st  około 20-25 minut. 

Wyjąć z piekarnika, delikatnie przestudzić i jeszcze ciepłe pokroić w kwadraty.

S M A C Z N E G O ! ! !








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za słów kilka pozostawionych poniżej:) / Gracias por tu comentario :) / Thanks for some words :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...