szybki deserek pod warunkiem, że posiadacie wcześniej ugotowaną kaszę jaglaną
Składniki:
Daktyle lub suszone śliwki - 1 szklanka
+ Do namoczenia : gorąca woda- 1
szklanka
mleko roślinne - 1,5- 2 szklanki
rozgotowana kasza jaglana 0,5 - 1
szklanka
kakao - 5 łyżek
syrop z agawy/ dowolny
słód/ melasa/ cukier itp - do smaku
Suszone daktyle/ śliwki zalać 1 szklanką wody na noc lub na min. na 2 godziny.
Zblendować wcześniej namoczone daktyle/śliwki razem z wodą, w
której się moczyły, dodać mleko roślinne i kakao.
Stopniowo dodać ugotowaną kaszę
jaglaną i blendować do uzyskania odpowiedniej gęstości.
Można ew. dosłodzić do
smaku.
S M A C Z N E G O !!!
przepis pochodzi stąd :)
Szybki deserek?Daktyle na 2 godziny do wody i godzina rogotowywania kaszy...to ja nie chce widzieć przepisu na Twoją wersję czasochłonnego deserku;)
OdpowiedzUsuńO nie, muszę obronić kasze. Bo wystarczy jej 10 -15 min!!! A tak naprawdę to trzeba dzień wcześniej wieczorem sobie zamoczyć daktyle i ugotować kaszę... Wtedy na drugi dzień expresowe wykonanie, murowane 😍
UsuńP.S. Nie cierpię czasochłonnych potraw :)